Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο
Δήμο Ζωγράφου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 10 Ιανουαρίου,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι 65 συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε για δεύτερη φορά ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών , ώστε ήδη προγραμματίστηκε και τρίτο σεμινάριο στις 31/01/2021, όπως και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Θώδας, δήλωσε: «Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά τους συνδημότες μας που συμμετείχαν στα σεμινάρια Α’ Βοηθειών που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ.
Ο Δήμος Ζωγράφου, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες, να ενισχύει και να στηρίζει δράσεις που έχουν ως στόχο αφενός την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, αφετέρου τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η μεγάλη συμμετοχή και στο δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάγκη για γνώσεις που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.»