Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο

Δήμο Χαλκιδέων

 

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι 90 συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Η Αντιδήμαρχος, Υγείας, Πρόνοιας και Δημόσιας Υγιεινής κα. Σοφία Χονδρόγιαννη δήλωσε: «Η υπόθεση της πρόληψης μας αφορά όλους. Εμπεριέχει την Ατομική Ευθύνη του καθενός από εμάς. Κανένα σύστημα υγείας, όσο προηγμένο κι αν είναι δεν καταφθάνει σε 3-4 λεπτά, καθοριστικά για τη ζωή ή την πορεία της υγείας του θύματος. Η αναβάθμιση  της Πρωτοβάθμιας Υγείας του τόπου μας, είναι υπόθεση όλων μας κι έχει κατ’ επέκταση, και οικονομικά οφέλη για μια χώρα. Συγχαίρω όλους στο ΕΔΔΥΠΠΥ και τον πρόεδρο του κύριο Πατούλη για την πρωτοβουλία αυτού του προγράμματος. Προτρέπω πολλά χρόνια τους αρμόδιους φορείς και δη το Υπουργείο Παιδείας, από όποια θέση κι αν βρέθηκα, να ενταχθούν οι «Πρώτες Βοήθειες» στη βασική σχολική ύλη. Ευχαριστώ τους 90 ευαισθητοποιημένους συμμετέχοντες (ευελπιστώ να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον), για τον χρόνο που διέθεσαν σε μια τόσο απαραίτητη για όλους επιμόρφωση, που μπορεί με απλές τεχνικές (πρωτόκολλα) να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Δεσμεύομαι για τη συνέχιση των εκπαιδεύσεων.  Εύχομαι  Καλά Χριστούγεννα με υγεία, χαρά, φώτιση, γαλήνη & ασφάλεια.»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης. Δίνει την ευκαιρία σε  όλους τους πολίτες να λάβουν γνώση απλών παρεμβάσεων ώστε να σωθεί μια ζωή. Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο παρέχοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, ακόμη και απομακρυσμένα λόγω των συνθηκών, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας.»