Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό διαδικτυακό Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Διαδικτυακό σεμινάριο βασικών Α’ Βοηθειών διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν από την εθελόντρια εκπαιδεύτρια της ΕΔΟΚ κα Λουίζα Λογοθέτη με τη βοήθεια σχετικής παρουσίασης στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Μετά το τέλος της πολύ αναλυτικής και ενδιαφέρουσας παρουσίασης, ακολούθησε διαδικασία ερωτήσεων ενώ όσοι συμμετείχαν θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρακολούθησε το σεμινάριο και μετά τη λήξη του δήλωσε: «Στον Δήμο μας συνεχίζουμε, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, να φροντίζουμε για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε τις δράσεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, οι οποίες συμβάλλουν στην ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Η εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλειά τους και τους προσδίδει τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων, καθώς και τους εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες στο σημερινό Σεμινάριο. Τέλος, θα ευχηθώ να είμαστε όλοι καλά και σύντομα να συναντηθούμε από κοντά σε επόμενες Δράσεις».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις που προάγωγουν την ασφάλεια και την υγεία. Με βασικές γνώσεις ένας συμπολίτης μας μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή αλλά και να χειριστεί καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το Δίκτυο θα συνεχίσει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο για την πρόληψη της υγείας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Λόγω μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων στο σεμινάριο, δεν ήταν εφικτό για τεχνικούς λόγους να το παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούσαν. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.