Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την πρόληψη της υγείας των δημοτών

Γ. Πατούλης

Με την παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργου Πατούλη, του Αιρετού Δημάρχου Βόλου και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική» κ. Αχιλλέα Μπέου και του Ασκούντος καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Θάνου Θεοδώρου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βόλου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Διαύλου» επί της οδού Τοπάλη και με τις ευλογίες του Πατέρα Χαρίλαου εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού. Ομιλία πραγματοποίησε παρουσία του κοινού ο Ιατρός ογκολόγος Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου του Βόλου κ. Γεώργιος Ρήγας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων. «Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή τεχνογνωσία. Η πρόληψη της Υγείας των Δημοτών είναι στο χέρι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεπώς με βάσει τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. που ακολουθούν τα ΚΕΠ Υγείας, μπορεί ο δημότης να πραγματοποιήσει προσυμπτωματικό έλεγχο ώστε να μη φθάσει στο στάδιο της θεραπείας της νόσου» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ο Ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Θ. Θεοδώρου δήλωσε σχετικά: «Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας, μία νέα δομή σε πανελλήνιο επίπεδο, στοχεύει στη βελτίωση αυτού που όλοι μας οφείλουμε να τιμούμε και να προστατεύουμε : την Υγεία. Στις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης η ανάδειξη αξιών και προτεραιοτήτων, η προάσπιση του κοινού καλού αποτελούν δείκτες ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Με τρόπο έμπρακτο και ουσιαστικό ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για μια ακόμη φορά προάγει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το πολυτιμότερο των αγαθών : την Υγεία. Το ΚΕΠ και η λειτουργία του υποστηρίζουν τη δωρεάν και άμεση διασφάλιση, ενημέρωση, πρόληψη και προάσπιση της υγείας των πολιτών με διάφορες δομές και διαφορετικές υποδομές. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην παροχή υπηρεσιών υγείας και όλοι μας υποχρεούμαστε να τη διαφυλάττουμε με τρόπο απλό και άμεσο: με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βόλου».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρ. Γερουσιαστής Αμερικής και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Κρις Σπύρου, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συλλόγων και φορέων αλλά και πλήθος κατοίκων της περιοχής.