Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) διοργάνωσε από την Τετάρτη 7 έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς και εξετάστηκαν συνολικά 95 γυναίκες.

Ο κ. Απόστολος Κασιούρας, αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Αρκετές γυναίκες του Δήμου Κηφισιάς αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα που προσέφερε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου τους για την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την άποψη πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων & τον πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη για τη συνεργασία».

Η Επισκέπτρια Υγείας Ασημίνα Σωτηροπούλου υπεύθυνη του ΚΕΠ ,επισήμανε ότι η οστεοπόρωση είναι η συχνότερη πάθηση των οστών και χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα. Η πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι το κλειδί για την πρόληψη των καταγμάτων. Η διάγνωση γίνεται με την μέτρηση της οστικής πυκνότητας.

Στο πρόγραμμα προσέφεραν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες ο Κηφισιώτης Dr Ιωάννης Διoνυσιώτης, φυσίατρος και ο ομότιμος καθηγητής Ορθοπεδικής κύριος Γεράσιμος Μεταξάς.