Με την παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας καθώς και σχετική εκδήλωση ενημέρωσης που οργανώθηκε από τον Δήμο Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων. «Συνεχίζουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία. Το ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων, και βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, όμως, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό. Θα είμαστε αρωγοί της προσπάθειας του Δήμου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, επεσήμανε την αξία της πρόληψης στην Υγεία και τη σημασία της δημιουργίας του ΚΕΠ Υγείας για τους δημότες.

Ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πατέρας Γεράσιμος Πετρολέκας.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μονεμβασίας στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Υ.Υ Ζωή Νεραντζουλάκη-Ρεπαπίνου, μίλησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους του Δήμου σε συνεργασία με το Δίκτυο και την κεντρική δομή των ΚΕΠ Υγείας για την οργάνωση αυτής της νέας δημοτικής δομής και τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να λειτουργήσει στον Δήμο Μονεμβασίας.

Ακολούθησε η εισήγηση του επιστημονικού Υπεύθυνου των ΚΕΠ Υγείας Γιώργου Κορμά, σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο επικίνδυνων νοσημάτων και την ενημέρωση των δημοτών για θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, το ασφαλές διαδίκτυο, η παχυσαρκία και άλλα, που απασχολούν έντονα την κοινωνία μας και επηρεάζουν με ποικίλους τρόπους την υγεία μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συλλόγων και φορέων αλλά και κάτοικοι της περιοχής.