Υλοποιείται ένας σπουδαίος θεσμός πρόληψης και προαγωγής υγείας
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γ. Πατούλης στα Εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Μεταμόρφωσης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης μίλησε για τον Προ-συμπτωματικό έλεγχο 7 θανάσιμων νοσημάτων και τόνισε την ανάγκη να ακολουθούν οι δημότες αυτόν τον έλεγχο ανάλογα με την ομάδα κινδύνου που ανήκουν, για να μην τους αντιμετωπίζουμε στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων σε μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Σκοπός των ΚΕΠ Υγείας όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με συμβουλευτική στήριξη για περαιτέρω κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μ. Καρπέτας  κάλεσε όλους τους Δημόσιους Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας και τους ιδιώτες Ιατρούς να ενταχθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, η οποία θα συμβάλλει στην πρώιμη διάγνωση, σοβαρών ασθενειών και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Ο κ. Σ. Παπασπυρόπουλος, Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας αναφέρθηκε στα ΚΕΠ Υγείας ως έναν θεσμό που γεννιέται και θα ασχοληθεί με την πρόληψη με ολοκληρωμένο τρόπο στα όρια του δήμου, με τη διαπαιδαγώγηση της προαγωγής υγείας, την αλλαγή συμπεριφορών που αφορούν σε παθολογικές καταστάσεις όσο και σε προληπτικές καταστάσεις.

Τέλος, ο κ. Ν. Μπρέγιαννης Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας Μεταμόρφωσης αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα σε 3 δράσεις που θα εξελιχθούν μέσω των ΚΕΠ Υγείας. Το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο και την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, το Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης του Καρδιαγγειακού Κινδύνου και το Πρόγραμμα της Παιδικής Διατροφής (Παιδειατροφή). Κλέινοντας, ο κ. Μπρέγιαννης κάλεσε τους δημότες της Μεταμόρφωσης να αξιοποιήσουν την ύπαρξη αυτού του θεσμού που είναι πλέον γεγονός και είναι στα όρια του δήμου τους.

metamorfosi-egainia-3

metamorfosi-egainia-2

metamorfosi-egainia-1