Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

 

Γ. Πατούλης: «Ο Δήμος μέσω της δομής των ΚΕΠ-Υγείας στηρίζει κάθε δράση που στόχο έχει την πρόληψη της υγείας των παιδιών αλλά και όλων των συμπολιτών μας»

 

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το  ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού πραγματοποίησε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, την τρίτη συνάντηση του διαδικτυακού σεμιναρίου (webinar) του προγράμματος Αγωγή Υγείας για Παιδιά με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου – Εντατικολόγου,  τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία’’, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η τρίτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ», ενώ ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, εκπαιδευτικών και γονέων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των 7 θεμάτων.

Η Πολιτική Εκπρόσωπος–Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου, δήλωσε: «Μία ακόμη εποικοδομητική ομιλία του Παιδιάτρου – Εντατικολόγου κ. Α. Χατζή με θέμα τις «Εξαρτήσεις» προσέφερε σημαντικές γνώσεις σε όλους μας. Η προστασία των παιδιών μας από την επικίνδυνη χρήση των βλαβερών ουσιών των ναρκωτικών, προϋποθέτει γνώση από όλους μας, για να τα κατευθύνουμε σωστά και σε τέτοιες διεξόδους ώστε να αισθάνονται ασφαλή! Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, με τη συμμετοχή του στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά σημαντική δομή ενημέρωσης αλλά και πρόληψης όλων των πολιτών. Η ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο αυτό, ότι μέχρι τα 5 έτη της ηλικίας τους χτίζεται το 50% της προσωπικότητάς τους, όπως και η συνεχής επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών, συμβάλλουν στην αποφυγή εμπλοκής τους με ναρκωτικές ουσίες. Η έγκαιρη ενημέρωση των παιδιών μας από πολύ νωρίς για τις επικίνδυνες συνέπειες των εξαρτήσεων στην υγεία τους είναι ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη το συνδιοργανωτή Δήμο Δάφνης-Υμηττού για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω των ΚΕΠ Υγείας και δήλωσε: «Ο Δήμος μέσω της δομής των ΚΕΠ – Υγείας στηρίζει κάθε δράση που στόχο έχει την πρόληψη της υγείας των παιδιών αλλά και όλων των συμπολιτών μας. Η σημερινή παρουσίαση του προγράμματος Αγωγή Υγείας για Παιδιά και συγκεκριμένα η ενότητα Εξαρτήσεις αποδεικνύει πως με την ορθή και έγκυρη ενημέρωση, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση της υγείας των παιδιών μας προστατεύοντάς τα από τις βλαβερές συνέπειες και τους κινδύνους».