Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

 

Γ. Πατούλης: «Η πρόληψη της υγείας των παιδιών σήμερα συμβάλει σε μια υγιή κοινωνία αύριο»

 

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα το «ΚΑΠΝΙΣΜΑ» προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι το «ΑΛΚΟΟΛ».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν τα στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και του ΕΔΔΥΠΠΥ, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία αφού ευχαρίστησε τον κ. Χατζή για την επιστημονική συμβολή του στο νέο πρόγραμμα του Δικτύου Αγωγή Υγείας για Παιδιά, τα στελέχη του Δήμου αλλά και τους δημότες που συμμετείχαν δήλωσε: «Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της αυριανής κοινωνίας, οφείλουμε να τα ενημερώνουμε και να τα προστατεύουμε μέσω της επικοινωνίας και της σωστής καθοδήγησης. Το Δίκτυο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιεί δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης σε θέματα που αρκετοί γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση με τα παιδιά και τους εφήβους. Το κάπνισμα είναι ένα από αυτά όπως και οι επόμενες θεματικές ενότητες που θα ακολουθήσουν».

Η Πολιτική Εκπρόσωπος Δήμου Δάφνης- Υμηττού και υπεύθυνη του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου κα Γεωργία Σκιαδοπούλου αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΙΣΑ αλλά και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος, ανάμεσα σε άλλους περίπου 235 πανελλαδικά, με ενιαία στρατηγική και εφαρμογή πολιτικών υγείας, ο οποίος κατάφερε, να συμβάλουμε καθοριστικά ως δήμοι στη δημιουργία στάσης ζωής σε ό,τι αφορά στην πρόληψη», στη συνέχεια ενημέρωσε τους δημότες που παρακολουθούσαν για τα οφέλη του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ καθώς έδωσε και αναλυτικές πληροφορίες εγγραφής στο λογισμικό.

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος δήλωσε: «Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ πιστοποιημένο από τον ΠΟΥ δημιούργησε το ΚΕΠ Υγείας, το οποίο είναι μία δομή, που έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση και τη συμβουλευτική καθοδήγηση των δημοτών μας σχετικά με την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας τους. Προσφέρει δωρεάν προγράμματα μαζικού ελέγχου της υγείας των δημοτών για 11 επικίνδυνα νοσήματα με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.  Επίσης οργανώνει δωρεάν εκδηλώσεις – δράσεις όπως το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας και αναγκαιότητας της πρόληψης η οποία είναι ευθύνη όλων μας και αποτελεί προτεραιότητα στον δήμο μας».

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης αφού ευχαρίστησε τον συνάδερφο και συνεργάτη του κ. Αναστάσιο Χατζή, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα στελέχη του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και δήλωσε: «Σήμερα, πραγματοποιείται ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ενημέρωση τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των γονέων αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προαγωγής υγείας των παιδιών, των αυριανών ενηλίκων. Τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Δάφνης-Υμηττού αποτελούν έμπρακτο παράδειγμα πως ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, πραγματοποιούν δράσεις προληπτικού χαρακτήρα. Ως Δίκτυο προσπαθούμε να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον αγώνα της πρόληψης».  Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Δ.Σ του Δικτύου, ευχήθηκε καλό ξεκίνημα για το νέο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και Καλή Χρονιά με υγεία.