Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα το «ΑΛΚΟΟΛ», ενώ ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, εκπαιδευτικών και γονέων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Μεγαρέων, ιατρός, κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας δήλωσε: «Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων, αποδεικνύει για άλλη μια φόρα, με τον πλέον καλύτερο τρόπο, τον ρόλο του ως σημαντικό εργαλείο πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών για θέματα αγωγής και προαγωγής της Υγείας. Σήμερα, προχωρήσαμε στη 2η θεματική ενότητα του προγράμματος του ΕΔΔΥΠΠΥ «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» με θέμα το «ΑΛΚΟΟΛ». Η σωστή διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της προσωπικότητάς τους  γενικότερα, αρχίζει από την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε γονείς και παιδιά με κάθε δυνατό τρόπο, εν μέσω πανδημίας, και θα είμαστε παρόντες,  προσπαθώντας να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που αφορούν το πολυτιμότερο αγαθό που δεν είναι άλλο από την Υγεία μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η ευαισθητοποίηση τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών σε θέματα προαγωγής υγείας αποτελούν τον βασικό σκοπό αυτού του διαδικτυακού προγράμματος. Αξιοσημείωτη και επίκαιρη είναι η  ενημέρωση για τις επιπτώσεις που προκαλούνται από τη χρήση του Αλκοόλ στα παιδιά και στους εφήβους, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη συγκεκριμένη ενότητα. Τα ΚΕΠ Υγείας στηρίζουν κάθε δράση που στόχο έχει την πρόληψη υγείας των παιδιών και όλων των πολιτών»