Γ. Πατούλης: «Μέλημά μας η έγκυρη ενημέρωση και η προαγωγή υγείας όλων των πολιτών και κυρίως των παιδιών, των αυριανών ενηλίκων»

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το Δήμο Ασπροπύργου υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσαν τη Δευτέρα 24 Μαΐου το έκτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η έκτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα τα «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, εκπαιδευτικών, γονέων που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «Εμβολιασμοί Εφήβων».

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου  κα. Ιωάννα Μαλιάτση, αφού ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές του Προγράμματος, και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας  και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, δήλωσε: «Στην σύγχρονη εποχή, ζητήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αποτελούν από τους βασικότερους προβληματισμούς του εφηβικού πληθυσμού. Συνεπώς, η σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση αναφορικά με αυτά, συνιστά ζωτική υποχρέωση της κοινωνίας και των διάφορων φορέων της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και οι διοργανωτές του, μας παρέχουν την δυνατότητα να θίξουμε το ζήτημα και να παρουσιαστούν αναλυτικά πληροφορίες αναφορικά με την σεξουαλική υγεία και προστασία των εφήβων».

Τη δράση χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη δήλωσε: «Η ορθή ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης, συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας των νέων. Στόχος η μείωση των παραγόντων κινδύνου από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα σε όλους τους πολίτες αλλά κυρίως δίνοντας έμφαση στα παιδιά με έγκαιρη πληροφόρηση σε γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη το Δήμο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα και δήλωσε: «Η ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας θα πρέπει να ξεκινάει από νωρίς. Η ενημέρωση της έννοιας του προληπτικού ελέγχου αποτελεί τη μόνη ουσιαστική προσέγγιση για το συστηματικό περιορισμό και την καταπολέμηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Τα νοσήματα αυτά συνήθως συνοδεύονται από ανεπανόρθωτες επιπλοκές για την υγεία του νέου που θα τον ακολουθούν και ως ενήλικα. Διοργανώνοντας δράσεις πρόληψης με ορθή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών προστατεύουμε εγκαίρως τα παιδιά μας».