Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από την ΕΔΟΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Γ. Πατούλης: «Η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή έχει αποδειχτεί σωτήρια»

Ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) που πραγματοποιήθηκε σε νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές» ολοκληρώθηκε με τους προορισμούς Αγ. Κήρυκο Ικαρίας και Φούρνους την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Το παρόν στην τελευταία δράση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Μέριμνας Βορείου Αιγαίου κ. Παντελής Βρουλής, ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κωνσταντίνος Αμέντας και οι Αντιδήμαρχοι Φούρνων Κορσέων κ. Παναγιώτης Μύτικας και κ. Δημήτριος Καρύδης.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον των πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Μέριμνας Β. Αιγαίου κ. Παντελής Βρουλής τόνισε τη μεγάλη σημασία της δράσης που πραγματοποιήθηκε στα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ιδιαίτερα αύτη τη δύσκολη περίοδο και δήλωσε: «Το σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ικαρίας συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στο νησί των Φούρνων. Οι πολίτες εκπαιδεύτηκαν για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης καθώς έλαβαν οδηγίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες στην καθημερινότητά τους».

Ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας δήλωσε: «Η διεξαγωγή του σεμιναρίου Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας, συνέπεσε χρονικά με τη σεισμική δόνηση που ταλάνισε την περιοχή μας και την ανάγκη που προέκυψε για σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των ήδη ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ευχαριστώ το ΕΔΔΥΠΠΥ και όλους όσους συνέδραμαν σε αυτή την δράση».

Ο Αντιδήμαρχος Φούρνων Κορσέων κ. Παναγιώτης Μύτικας δήλωσε: «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση μου τόσο για την άρτια παρουσίαση όσο και για την -με απόλυτη προσοχή- συμμετοχή του κόσμου στο σεμινάριο Α΄ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων μας. Η συνεργασία μας με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τους διασώστες της ΕΔΟΚ είχε σαν αποτέλεσμα το αντάμωμα εμπειρίας, γνώσης και ανάγκης. Ευχόμαστε τέτοιες αξιόλογες εκδηλώσεις να επαναληφθούν, καθώς είναι δική μας επιθυμία αλλά επιβεβαιώνεται και ως ανάγκη από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι αξιοσημείωτη η προσέλευση των συμπολιτών μας, των απομακρυσμένων νησιών της Περιφέρειας του Β. Αιγαίου, σε δράσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και την πρόληψη κρίσιμων καταστάσεων. Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε τρόπο για την προαγωγή της υγείας των πολιτών καθώς η αναγκαιότητα για ευαισθητοποίηση και κοινωνική προσφορά όλο και μεγαλώνει».