Ρεκόρ συμμετοχής στο πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας

 

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Την ιδέα, τον σχεδιασμό, αλλά και την υλοποίηση του προγράμματος, είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο οποίος, συνεπικουρούμενος από τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Έδεσσας, πραγματοποίησε αυτή την πολύ σημαντική δράση. Η μεγάλη προσέλευση γυναικών έδειξε την αναγκαιότητα, αλλά και την αποδοχή, που είχε το πρόγραμμα από την τοπική κοινωνία. Εξετάστηκαν 802 γυναίκες, από τις οποίες οι 379 είχαν οστεοπενία, οι 171 οστεοπόρωση ενώ οι 252 δεν παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα. Ο αριθμός γυναικών που εξετάστηκαν αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο μέσος όρος, σε ανάλογες δράσεις, είναι 550 περίπου γυναίκες.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ.Πατούλης δήλωσε:

 «Ο στόχος μας επικεντρώνεται στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της οστεοπόρωσης , ώστε να καθίσταται δυνατή η διατήρηση της καλής υγείας των πολιτών. Η πρόληψη είναι το πρώτιστο μέλημα μας, για μία κοινωνία υγιών πόλεων και κατ’επέκτασιν υγιών πολιτών».

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε:

«Η οστεοπόρωση είναι μια σκελετική διαταραχή που εκθέτει το άτομο σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάγματος. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική και μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέτρησης της οστικής πυκνότητας μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό για κάποιες γυναίκες.

Ευχαριστώ θερμά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους Προέδρους των Κοινοτήτων μας για την άψογη συνεργασία, καθώς και τα στελέχη του Δήμου Έδεσσας που ακολούθησαν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Έδεσσας και βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις γιατί ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας σε όλα τα επίπεδα».