Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο

Δήμο Ζωγράφου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, το διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές». Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και έλαβαν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη δράση όπως και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά οδήγησε σε προγραμματισμό δεύτερου σεμιναρίου στις 10/01/2021 αλλά και τρίτου στο άμεσο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Θώδας, δήλωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνδημότες μας για το ενδιαφέρον και τη μεγάλη συμμετοχή τους στη δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών αποτελούν σημαντικό βοήθημα και εφόδιο για όλους και κυρίως σωτήριο για αυτούς που ενδεχομένως θα χρειαστούν την επέμβαση συμπολιτών τους, που έχουν αποκτήσει αυτή τη γνώση. Ανά πάσα στιγμή μπορεί ένας συνάνθρωπός μας να χρειαστεί τη βοήθεια μας και η επέμβασή μας αυτή να αποδειχθεί καθοριστική ακόμα και για τη ζωή του. Ο Δήμος Ζωγράφου δίνοντας πάντα προτεραιότητα σε θέματα υγείας, στηρίζει και θα συνεχίσει να υλοποιεί κάθε δράση που σχετίζεται με την πρόληψη σε υγειονομικά ζητήματα, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ευαισθητοποίηση για την ενεργό συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας σε πρωτοβουλίες αρωγής και αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος και δήλωσε: «Η έγκαιρη παρέμβαση έχει αποδειχτεί σωτήρια. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, τόσο σημαντικές, ενισχύουν το μήνυμα πως ¨Η γνώση σώζει ζωές¨».