Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητα μας η προαγωγή της υγείας των πολιτών»

Ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 180 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κο Ανέστη Καρανικόλα  Διευθυντή Ορθοπαιδικής κλινικής Γ.Ν.Κιλκίς , την Κα Ευθυμία Λαμπροπουλου , Φυσίατρο και τον Κο Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, Χειρ. Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τη δράση, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος δήλωσε: Κατά την διάρκεια της πανδημίας , όλοι επικεντρωθήκαμε στην προστασία μας και θέσαμε σε δεύτερη μοίρα τις εξετάσεις πρόληψης . Ήταν σημαντικό να προσφερθούν εξετάσεις πρόληψης για την οστεοπόρωση . Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και αποδεικνύουν την σημαντικότητα της δράσης Οπλισμένοι με την γνώση τις κατάστασης τους , οι εξεταζόμενοι θα επισκεφτούν τον θεράποντα ιατρό τους για περαιτέρω έλεγχο.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση των πολιτών, καθώς με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται η ύψιστη ανάγκη για δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με το Σύλλογο «Πεταλούδα» συνεχίζουμε την πολυετή συνεργασία μας, ώστε να προσφέρονται δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους δημότες των ΟΤΑ- μελών, οι οποίοι είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ασθένειες που απειλούν την ανθρώπινη ζωή».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του.