Γ. Πατούλης: «Αποτελεί  προτεραιότητα μας η διατήρηση της υγείας των πολιτών μας και η βελτίωση της ποιότητας  ζωής τους »

O Δήμος Μεγαρέων στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε στις 11 & 12 Απριλίου 2022 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου και εξετάστηκαν συνολικά  78 συμπολίτες μας .

Ο  κ. Κων/νος Καράμπελας, Αντιδήμαρχος Προαγωγής & Προστασίας Δημόσιας Υγείας Δήμου Μεγαρέων δήλωσε:

Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος που προσβάλει τα οστά και έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της μάζας, και συνεπακόλουθα, της επιδείνωσης της ποιότητάς τους. Καθώς τα οστά γίνονται πιο πορώδη, γίνονται ταυτόχρονα και πιο εύθραυστα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος καταγμάτων. Η διαδικασία αυτή είναι σταδιακή και ασυμπτωματική, γεγονός που καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη του τακτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε επιτυχία με τους πολίτες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα,  αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Ο Δήμος Μεγαρέων ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο.

 Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο. Η ανταπόκριση των δημοτών του Δήμου Μεγαρέων είναι πολύ μεγάλη και πλέον περισσότεροι πολίτες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δράσεις, το οποίο μας γεμίζει ικανοποίηση και θέληση να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε προγράμματα που προάγουν την υγεία των πολιτών. Με αυτή τη δράση ο Δήμος Μεγαρέων, ο οποίος είναι ένας από τους 7 Δήμους πιλότους της Περιφέρειας Αττικής για τα ΚΕΠ Υγείας, ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού».