Γ.Πατούλης: ‘’ Η προστασία και η διατήρηση της υγείας των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα    μας’’

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυικού σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 12 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 130 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από την κυρία Κούρου Κωνσταντίνα, Χειρ. Ορθοπεδικού. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και δήλωσε: «Ως Δίκτυο συμπράττουμε με φορείς πραγματοποιώντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα.  Η προαγωγή της υγείας όλων των πολιτών αποτελεί κύριο μέλημά μας. Συγχαίρουμε το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού για τη συμμετοχή του στην δράση προσυμπτωματικού ελέγχου της οστικής πυκνότητας, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της αξίας της προληπτικής εξέτασης».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.