Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των Δημοτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το  Σάββατο 12 Ιουνίου 2021,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και πρόκειται να λάβουν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, δήλωσε : «Το πρόσφατο περιστατικό σε ποδοσφαιρικό αγώνα του EURO, μας υπενθύμισε για μια ακόμη φορά την αξία και τη σημασία της παροχής πρώτων βοηθειών την κατάλληλη στιγμή.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του διαδικτυακού σεμιναρίου Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές» που διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, απέδειξε ότι οι συνδημότες μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, καθώς η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες.»

Ο κοινοτικός σύμβουλος Φερών Δήμου Αλεξανδρούπολης και Μέλος του ΔΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Χρήστος Βαλκάνης, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος απ’ τη συμμετοχή των δημοτών μας στο εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ βοηθειών –ΚΑΡΠΑ του ΕΔΔΥΠΠΥ που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την ΕΔΟΚ. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που απέκτησαν όσοι συμμετείχαν στο παραπάνω σεμινάριο ενδεχομένως να είναι χρήσιμες στο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα παραστεί ανάγκη να παρέχουμε πρώτες βοήθειες σε κάποιο συνάνθρωπό μας, οι οποίες θα μπορούσαν ακόμα και να σώσουν μια ζωή.

Ελπίζω οι επόμενες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης του ΕΔΔΥΠΠΥ να γίνουν διά ζώσης, τώρα που η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η μεγάλη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των Δημοτών και την ανάγκη απόκτησης γνώσεων που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή».