Ημέρα έναρξης του Διάπλου 2021 της ομάδας Σύμπλευση ΑΜΚΕ με την υποστήριξη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στέκεται αρωγός και στο φετινό Διάπλου της ομάδας Σύμπλευση ΑΜΚΕ που ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου από το Λαύριο με προορισμό τα παρακάτω ακριτικά νησιά της χώρας μας: Σίκινος, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Φούρνοι, Λέβιθα, Κίναρος, Δονούσα.

Το Δίκτυο παρέχει στους γιατρούς της ομάδας Σύμπλευση ΑΜΚΕ, εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποστήριξη για τη διεξαγωγή εξετάσεων μέτρησης οστικής πυκνότητας στους κατοίκους των νησιών.

Επιπλέον στο πλαίσιο του προγράμματος  Ενίσχυσης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες των νησιών να ενημερωθούν και να εγγραφούν με kit που δόθηκαν στην ομάδα της Σύμπλευσης από το Σύλλογο.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι: «Συμπράττουμε με άλλους φορείς με γνώμονα την Προαγωγή της Υγείας που είναι βασικός σκοπός του Δικτύου μας, στηρίζοντας τους πολίτες απομακρυσμένων σημείων συμπεριλαμβανομένων και των ακριτικών νησιών μας, με δράσεις Προσυμπτωματικού Ελέγχου και Ευαισθητοποίησης».

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της Σύμπλευσης και καλές θάλασσες.