Γ. Πατούλης: «Ως Δίκτυο στοχεύουμε στην προαγωγή υγείας παιδιών και εφήβων μέσω της ενημέρωσης σε γονείς και εκπαιδευτικούς»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με τους Δήμους: Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Πωγωνίου και Ζίτσας υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν την Τρίτη 29 Ιουνίου, το τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».  Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η τρίτη διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε είχε ως θέμα την «ΕΦΗΒΕΙΑ». Ο κύκλος των τριών παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας οι δημότες που παρακολουθούσαν, έθεταν τις ερωτήσεις τους στον κ. Χατζή σχετικές με το θέμα της παρουσίασης και συμμετείχαν στη συζήτηση.

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, καλωσόρισε τον ομιλητή και τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι: «Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του. Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά και η θεματική ενότητα «Εφηβεία» έχει ως στόχο την έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων όπως η παχυσαρκία, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και οι εμβολιασμοί».

Στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Η εφηβεία είναι η κρίσιμη περίοδος στη ζωή ενός νέου όπου μπορεί να αναπτυχθεί η παχυσαρκία, ένα σοβαρό πρόβλημα που συναντάται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο και συνήθως συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες επιπλοκές για την υγεία αλλά και την ψυχοσύνθεση του παιδιού-εφήβου. Επιπλέον, με την κατάλληλη ενημέρωση, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία των εφήβων, από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως και στην πληροφόρησή τους για την ενίσχυση της αντισωματικής κάλυψης σε διάφορες νόσους μέσω των εμβολιασμών. Ως Δίκτυο διοργανώνοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, στοχεύουμε  στην έγκαιρη ενημέρωση και την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών και εφήβων, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε: «Μία ακόμη σημαντική ενημερωτική διαδικτυακή παρουσίαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Αρταίων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων και  σ’ αυτό το πρόγραμμα, μας δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η πρόληψη είναι πάντα πιο σημαντική. Οι νέες δράσεις ενημέρωσης αφορούσαν  στην υγεία των παιδιών  και είναι γεγονός πως τα παιδιά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά. Στόχος μας μέσω του Δικτύου είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών».

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ, στην οποία συμμετέχει ενεργά για ακόμη μία φορά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και που αφορά στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για παιδιά». Με αποκλειστικό στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, δίνουμε την πρέπουσα σημασία και απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στα παιδιά μας, που αποτελούν και το μέλλον της κάθε κοινωνίας. Θερμές ευχαριστίες στον εξαιρετικό ομιλητή και διακεκριμένο επιστήμονα κ. Χατζή για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφερε».

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου συνεχάρη τους διοργανωτές και δήλωσε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που θα ωφελήσει γονείς, παιδιά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.