Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

 Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ  (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), διοργάνωσε την  Κυριακή 01 Μάϊου 2022, στην Ανθοκομική Έκθεση το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών «Βασική Υποστήριξη της Ζωής – Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα.  Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος δήλωσε: «Διαρκής και ωφέλιμη η συνεργασία μας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Σήμερα το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών “Βασική Υποστήριξη της Ζωής- Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) πραγματοποιήθηκε σε ιδανικές συνθήκες.  Άλλωστε :”Ανθοκομική” = Τρόπος να ζήσεις”».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε: «Σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων «ΕΔΟΚ», δίνουμε την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων που μπορεί να είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι η παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δύναται να σώσει συνανθρώπους μας».