Γ. Πατούλης: «Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων μέσα από τις  Εκπαιδεύσεις σε βασικές Α’ Βοήθειες, αλλά και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των δημοτών»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Σάββατο 30 Απριλίου,  το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Αντιδήμαρχος,  Κοινωνικής Πολιτικής Φώτης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε: «Η εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ είναι πολύ σημαντική. Κανένας δεν ξέρει ποια στιγμή μπορεί αυτές οι γνώσεις να γίνουν εργαλείο για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Χαϊδαρίου στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Πρόεδρό του, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και στους Διασώστες της ΕΔΟΚ που έχουν πολλά χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση καταστάσεων επικίνδυνων για τη ζωή, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για κάθε πολίτη. Το ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου και την ΕΔΟΚ συμβάλει με κάθε τρόπο για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις  προληπτικού χαρακτήρα».