Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, στο Στέκι Πολιτισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν παιδαγωγοί των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, προπονητές των τοπικών αθλητικών ομάδων, αλλά και πλήθος πολιτών, οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη δράση, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν πολύ σύντομα οι διαθέσιμες θέσεις.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε «Στον Δήμο Ελευσίνας είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που καταφέρνουμε διαρκώς να προωθούμε δράσεις για την υγεία, ένα δημόσιο αγαθό που αποτελεί τη βάση του ιδιωτικού και κοινωνικού βίου».

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας & Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Σεβασμία Άνθη-Γκιόκα δήλωσε «Είναι μεγάλη μας χαρά να διοργανώνουμε για δεύτερη φορά στην πόλη μας τη δράση αυτή και μάλιστα πλέον ανοιχτά προς όλους τους πολίτες, το ενδιαφέρον των οποίων μαρτυρά την ανάγκη για περαιτέρω ανάλογες πρωτοβουλίες στον Δήμο μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: « Η εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για κάθε πολίτη. Το Δίκτυο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλει με κάθε τρόπο για την προαγωγή της Υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις προληπτικού χαρακτήρα»