Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Χαϊδαρίου

Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το  Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου  (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), το ενημερωτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φώτης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε: «Η εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ είναι πολύ σημαντική. Κανένας δεν ξέρει ποια στιγμή μπορεί αυτές οι γνώσεις να γίνουν το εργαλείο για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Χαϊδαρίου στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Πρόεδρό του, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και στους Διασώστες της ΕΔΟΚ που έχουν πολλά χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής περιμένουμε και την διεξαγωγή του προγράμματος εκ νέου σε 2η  ημερομηνία».

 O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε πως: «Μας προκαλεί χαρά και ικανοποίηση που μεγάλο μέρος πολιτών του Δήμου Χαϊδαρίου, συμμετείχε στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη, επαληθεύοντας έτσι το βασικό μήνυμα πώς “Η γνώση σώζει ζωές”. Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιούν και να παρακινούν τους πολίτες».