Γ. Πατούλης «Υπάρχει ανάγκη για ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Η έγκαιρη παρέμβαση έχει αποδειχτεί σωτήρια».

 

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, τα Κεπ Υγείας του Δήμου Αχαρνών, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αχαρνών και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 19 Μαρτίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. 

Η Πολιτικά Υπεύθυνη των Κεπ Υγείας Δήμου Αχαρνών κα Διονυσία Μπομπόνη, δήλωσε ότι οι γνώσεις που προσφέρει ένα  σεμινάριο Α΄ Βοηθειών έχουν ιδιαίτερη σημασία, συνεχάρη τους διοργανωτές και εξήρε  τον κόσμο για την συμμετοχή του. Επίσης, προανήγγειλε την λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αχαρνών μέσα στο 2023. Τέλος, ευχαρίστησε τους εθελοντές  παρουσιαστές της ΕΔΟΚ για την προσφορά και το έργο τους.

Ο Συντονιστής των Κεπ Υγείας Δήμου Αχαρνών κος Ιωάννης Νίκας, δήλωσε ότι  ένα Σεμινάριο Α’ Βοηθειών είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Αχαρνών, ευχαρίστησε την κα Μπομπόνη για την συνεισφορά της στην προετοιμασία της λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων και συνεχάρη τον κόσμο για το ενδιαφέρον του. Τέλος, ευχαρίστησε τους εθελοντές της ΕΔΟΚ για την παρουσίαση του σεμιναρίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε, «Είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις που προάγουν την ασφάλεια και την υγεία. Με βασικές γνώσεις ένας συμπολίτης μας μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή αλλά και να χειριστεί καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το Δίκτυο θα συνεχίσει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο για την πρόληψη της υγείας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Με αφορμή την πραγματοποίηση του σεμιναρίου Ά Βοηθειών όπου έλαβε χώρα την Κυριακή  19 Μαρτίου2023, υπό την διοργάνωση του ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Μαρία Κουρή, μεταξύ άλλων, επεσήμανε την σπουδαιότητα αυτών των δράσεων, οι οποίες εμπεριέχουν τεχνικές διάσωσης, ικανές να γίνουν βιωματικές γνώσεις σε κάθε πολίτη.