Γ. Πατούλης: «Οι εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών για διαχείριση ειδικών καταστροφών είναι απόλυτα αναγκαίες για τη διατήρηση της ζωής»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. σε συνεργασία με το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), διοργάνωσε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε επίπεδο Α’ Βοηθειών, καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς δήλωσε: «Με γνώμονα ότι τα προγράμματα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), αποτελούν σημαντικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Δήμος μας αξιοποιεί όλες τις δράσεις του Δικτύου. Δημιουργούμε όλα όσα απαιτεί η σύγχρονη εποχή, με σεβασμό, σύνεση και υπευθυνότητα. Κύριο και πρώτιστο μέλημα μιας οργανωμένης Δημοτικής Αρχής είναι η προάσπιση της υγείας των πολιτών της και η συνεχής αναζήτηση τρόπων που θα την κάνουν ασφαλέστερη, αμεσότερη και αποτελεσματικότερη. Η εκπαίδευση στην παροχή Α’ Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ είναι πολύ σημαντική. Κανένας δεν ξέρει ποια στιγμή μπορεί αυτές οι γνώσεις να γίνουν το εργαλείο για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Πρόεδρό του, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Αττικής, αλλά και στους Διασώστες της ΕΔΟΚ που έχουν πολλά χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και τους πολίτες μας για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο, όπου αυτό δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, καθώς η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Ως Δίκτυο συμβάλλουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις προληπτικού χαρακτήρα. Ο μεγάλος αριθμός των δημοτών που παρακολούθησαν το σεμινάριο Α’ Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών δηλώνει πως εμπράκτως διαδίδεται το μήνυμα της ευαισθητοποίησης. Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Ευχαριστούμε το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων και τους Διασώστες της ΕΔΟΚ που με την αρωγή και συμμετοχή τους, στηρίζουν την πρωτοβουλία του Δικτύου για αυτού του είδους τις εκπαιδεύσεις».

Η Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία, δήλωσε: «Ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων, με τις αρμόδιες δομές και υπηρεσίες του, φροντίζει διαρκώς για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας με συνεχόμενες δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας. Η πρόληψη προέχει αλλά και η γνώση σώζει. Η γνώση Α’ Βοηθειών, αποτελεί σπουδαία επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Η εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης Α’ Βοηθειών οδηγεί στη σωτήρια συνδρομή των επιμορφωμένων σε πολλές έκτακτες περιπτώσεις και περιλαμβάνει τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Ευχαριστώντας το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για τη συνεργασία, συγχαίρω διοργανωτές, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες, με μία ευχή να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας όλων των πολιτών».