Γ. Πατούλης: «Οι εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών αποτελούν γνώσεις ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ζωής»

Το ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας-Μαγούλας του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), διοργάνωσε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, στο Στέκι Πολιτισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο «Πρώτες βοήθειες για παιδιά».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και γονείς από τα σχολεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Μία πολύ σημαντική και χρήσιμη πρωτοβουλία από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ και το ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας – Μαγούλας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε παιδιά. Ένα σεμινάριο που είχε μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο της πόλης μας, μικρούς και μεγάλους, δείχνοντας την ανάγκη για γνώση και αντιμετώπιση οποιουδήποτε δυσάρεστου περιστατικού, που όλοι ευχόμαστε να μην υπάρξει. Σε μία εποχή που οι δυσάρεστες ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με παιδιά είναι όχι μόνο σημαντική αλλά και σωτήρια».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Τα καθημερινά συμβάντα, όπως και οι τραγωδίες σαν αυτή των Τεμπών, αποδεικνύουν καθημερινά τη χρησιμότητα των σεμιναρίων Α’ Βοηθειών και ΚΑΡΠ.Α. Με τις γνώσεις αυτές σώζονται ζωές και προωθείται η ευημερία των πολιτών. Με το Δήμο Ελευσίνας, το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Ελευσίνας και τους εθελοντές της ΕΔΟΚ προχωρήσαμε στην κοινή μας εκδήλωση με αίσθημα ευθύνης και κατανοώντας την ανάγκη των πολιτών για δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Ευχαριστούμε πολύ τους δημότες της Ελευσίνας που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σεμινάριο και συμμετείχαν ενεργά».

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας, Λεωνίδας Παππάς, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά το ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας-Μαγούλας του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας υποδέχτηκε για τρίτη φορά τους διασώστες της ΕΔΟΚ σε ένα σεμινάριο που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει θερμά. Αυτήν τη φορά το σεμινάριο εξειδικεύτηκε στις πρώτες βοήθειες για παιδιά κι έτσι απευθυνθήκαμε στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους συλλόγους γονέων. Οι θέσεις συμπληρώθηκαν πολύ γρήγορα, γι’ αυτό και δεσμευόμεθα για την επανάληψη του σεμιναρίου, με γνώμονα πάντοτε την προάσπιση της δημόσιας υγείας».