Γ. Πατούλης: «Οι εκπαιδεύσεις σε Α’ Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ζωής»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης, δήλωσε «Η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και η διαχείριση μιας έκτακτης ανάγκης Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητα μας, επιβάλλουν επιμόρφωση των πολιτών σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων και τεχνικών διασωστικής. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώσαμε ένα ακόμα σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές» σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Και ως πολίτης και ως υγειονομικός είμαι χαρούμενος που είδα δεκάδες συμπολίτες μου να παρακολουθούν τις εργασίες του σεμιναρίου. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τα σεμινάρια και να επαναληφθούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η συνεργασία με το Δήμο Ωρωπού αποδεικνύει πως οι πολίτες όλης της Αττικής γνωρίζουν την αξία της γνώσης που θα αποκομίσουν από μία τέτοιου είδους εκπαίδευση. Τα σεμινάρια Α’ Βοηθειών μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό εργαλείο διάσωσης σε κρίσιμες περιστάσεις. Ευχαριστούμε την ΕΔΟΚ για την πολυετή συνεργασία, καθώς και τους δήμους- μέλη μας που αποφασίζουν να εντάξουν τις εκπαιδεύσεις στο πρόγραμμά τους».

Παρευρέθησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Ωρωπού (Κ.Ε.Δ.Ω) Κ. Άγγελος Χατζηιωάννου και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Περιβάλλοντος και λειτουργίας Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Ωρωπού κ. Άγγελος Καλύβας.