Γ. Πατούλης: «Το Δίκτυο, πάντα με στοχευμένες δράσεις, βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Σωτήριος Σούχλας δήλωσε: «Οι συγκεκριμένες δράσεις, που έχουν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού καθώς και την εκμάθηση χρήσιμων πρακτικών, αποδεικνύονται πολυδιάστατα σημαντικές για την ανθρώπινη ζωή. Όλοι εμείς, ως συν-άνθρωποι οφείλουμε να γνωρίζουμε πως να ανταπεξέλθουμε σε αιφνίδιες και δύσκολες καταστάσεις, που θέτουν την ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο. Προσφέροντας τη «σωτήρια γνώση της ζωής» στον εαυτό μας είναι πιθανό να διασφαλίσουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.

Ευχαριστούμε πολύ το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) για το σεμινάριο που πραγματοποίησαν στον Δήμο μας. Μας έδωσαν την ευκαιρία να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας, κάτι άκρως απαραίτητο για την αντιμετώπιση μιας ποικιλίας πιθανών καταστάσεων επιβλαβών για την ανθρώπινη ζωή».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Το Δίκτυο, μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει, αρχικά, και στη συνέχεια να εκπαιδεύσει τους πολίτες στην παροχή Α’ Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ για να είναι ικανοί, εάν χρειαστεί, να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Με το Δήμο Τροιζηνίας- Μεθάνων κατανοούμε την αξία τέτοιων εκπαιδεύσεων, για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ, προχωρήσαμε από κοινού στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκπαίδευσης.

Ευελπιστούμε πως όλοι οι δημότες που παρακολούθησαν το σεμινάριο, έχουν αφομοιώσει την απαραίτητη γνώση και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά μία κατάσταση στην οποία θα χρειαστεί η συμβολή τους».