Γ. Πατούλης: «Η ορθή ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στις Α’ Βοήθειες αποτελούν βασικό εργαλείο για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Αντιδήμαρχος, Κοινωνικής Πολιτικής, Φώτης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε: «Η εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ είναι πολύ σημαντική. Κανένας δεν ξέρει ποια στιγμή μπορεί αυτές οι γνώσεις να γίνουν εργαλείο για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Η ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς μας αποδεικνύει την αναγκαιότητα αυτών των δράσεων. Θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις και στο μέλλον, πάντα με γνώμονα την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Χαϊδαρίου στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Πρόεδρό του, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη , αλλά και στους Διασώστες της ΕΔΟΚ που έχουν πολλά χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το ενδιαφέρον που επέδειξαν για ακόμα μία φορά οι δημότες του Δήμου Χαϊδαρίου. Οι εκπαιδεύσεις αυτές έχουν ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση, αρχικά, των πολιτών, αλλά και την επαφή με καταστάσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και μπορούν να σώσουν την ανθρώπινη ζωή. Το Δίκτυο βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες και σε συνεργασία τόσο με τους Δήμους- μέλη, όπως ο Δήμος Χαϊδαρίου, όσο και με την ΕΔΟΚ, προχωράμε σε περισσότερες δράσεις με στόχο την προαγωγή της υγείας».