Γ. Πατούλης: «Το Δίκτυο προωθεί πάντα προληπτικές δράσεις που είναι σωτήριες για τους πολίτες»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων- ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο 2ο Δημοτικό Ηρακλείου, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Γενικός Γραμματέας του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, δήλωσε: «Η Υγεία και κατ’ επέκταση η ζωή του κάθε ένα και της κάθε μίας από εμάς είναι το υπέρτατο αγαθό. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια που διοργανώνουμε με το ΕΔΔΥΠΠΥ στοχεύουμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας, κυρίως τους ανθρώπους, που καθημερινά έχουν υπό την ευθύνη τους μεγάλο αριθμό ατόμων, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί για τα παιδιά μας. Η γνώση και η σωστή προετοιμασία είναι τα όπλα για να σώσουμε στο μέλλον κάποια ζωή».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την κινητοποίηση του Δήμου και την ενεργή του συμμετοχή σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Συνεχίζουμε με αρωγό μας, πάντοτε την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων, αλλά και τους συνεργάτες μας στους Δήμους- μέλη μας, ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες που βρίσκονται ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη, την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ζητήματα που μπορούν να σώσουν τη ζωή τους».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου- Ποριώτου, δήλωσε: «Λέμε συνεχώς ότι η πρόληψη σώζει. Η πρόληψη αλλά και οι σωστές γνώσεις για το τι κάνουμε σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Οι πρώτες βοήθειες είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε, έστω και σε βασικό επίπεδο, όλοι ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και τους γύρω μας. Για αυτό και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, τους ανθρώπους του οποίου ευχαριστούμε θερμά, ξεκινά αυτή την εκστρατεία για να καταρτίσει τους συμπολίτες μας».