Γ. Πατούλης: « Η ορθή ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο των βασικών Α’ Βοηθειών, μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας στις 5 Νοεμβρίου 2022 και το παρακολούθησαν 100 περίπου δημότες, οι οποίοι έλαβαν σχετικό πιστοποιητικό για τη θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση που απέκτησαν σχετικά με τις πρώτες βοήθειες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης.

Υπεύθυνος για το σεμινάριο ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, που ήταν και εκ των βασικών ομιλητών με την ιατρική του ιδιότητα.

«Ο Κώστας Λαμπρόπουλος είναι η ψυχή των δράσεων ενημέρωσης, πρόληψης και κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Έδεσσας. Το τεράστιο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το σεμινάριο πρώτων βοηθειών είναι μία ακόμη επιβράβευση για την προσπάθεια που κάνουμε να είναι ο δήμος κοντά στον πολίτη. Θέλω να θυμίσω ότι πρόσφατα εγκαταστάθηκαν απινιδωτές σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε αθλητικούς χώρους. Η ανάγκη γνώσης για τη σωστή τους χρήση σώζει ζωές και προσπαθούμε με αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της δράσης και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Κώστας Λαμπρόπουλος δήλωσε: «Ήταν μία ακόμη πετυχημένη – όπως φάνηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας – δράση του Δήμου Έδεσσας και συγκεκριμένα του Τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας, τα στελέχη του οποίου δούλεψαν με μεγάλη διάθεση για προσφορά και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Τους ευχαριστώ θερμά και θέλω να τονίσω ότι μέσα από τη συνεργασία μας και την οργανωμένη δουλειά που κάνουμε κερδισμένοι είναι μόνο οι πολίτες του Δήμου Έδεσσας. Θερμές ευχαριστίες στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ! Η προσφορά τους είναι πολύτιμη στην αυτοδιοίκηση και την ελληνική κοινωνία!».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι δημότες του δήμου Έδεσσας και οι ενέργειες του Τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους Δήμους- μέλη μας με στόχο την υγεία όλων των πολιτών ανεξαιρέτως. Η ορθή ενημέρωση και οι εκπαιδευτικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η βασική μας προτεραιότητα για τη διατήρηση της ευζωίας του πληθυσμού και την προώθηση ενός ασφαλούς τρόπου ζωής».