Γ. Πατούλης: «Οι δράσεις πρόληψης είναι σύμμαχός μας στη διατήρηση της υγείας»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, μετά από αίτημα του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη, διοργάνωσε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Φυλής παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ταχύρρυθμο 4ωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ), καθώς επίσης, έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των εργαζομένων επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, ευχαρίστησε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας  και τους εθελοντές της διασωστικής ομάδας κρίσεων Μαίρη Μπουραντά και Ευγενία Νικολού και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Κοινωνικής Υπηρεσίας για τους φορείς που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις, καθώς προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η υγεία μας. Η προσέλευση του κόσμου και η διεξαγωγή του μαθήματος για 2η φορά εντός του έτους στο Δήμο Φυλής, αποδεικνύει την ανάγκη για δράσεις με στόχο την ευζωία των πολιτών».