Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ και Α’ Βοηθειών για την αντιμετώπιση καταστάσεων επικίνδυνων για τη ζωή, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για κάθε πολίτη»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 02 Ιουλίου 2022, το χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

H εκπαίδευση έτυχε  ιδιαίτερης αποδοχής από τους δημότες. Ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, τόνισε μέσα από τον χαιρετισμό του τα εξής: «Μαζί με πολλούς συνδημότες μας, στο Παλαιό Φάληρο, είχαμε την ευκαιρία στον Πολυχώρο του Δημαρχείου της πόλης μας, να ενημερωθούμε μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης ‘Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά’, για τις βασικές αρχές Α’  Βοηθειών, για τις οποίες πάντοτε ευχόμαστε να είναι αχρείαστες, ωστόσο πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ώστε να συμβάλλουμε, εάν απαιτηθεί, στη διάσωση ενός συνανθρώπου μας που αιφνίδια θα βρεθεί σε κίνδυνο. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ θα εξακολουθήσουμε να οργανώνουμε δράσεις με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσημο. Ευχαριστώ τους διασώστες του Ε.Δ.Ο.Κ για τη συμβολή και κοινωνική προσφορά τους»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Η εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ έχει δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο μέχρι σήμερα να ενημερωθεί για να προλάβει μια τυχόν επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση. Είναι σπουδαίο μέσα από τέτοιες δράσεις να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται οι πολίτες και είναι ακόμα πιο σημαντική η ανταπόκριση των συνανθρώπων μας σε αυτά τα προγράμματα. Τέτοιες  πρωτοβουλίες πρέπει να επαναλαμβάνονται πολλές φορές, ώστε να γίνουν χρήστες τέτοιων σωτήριων περιστατικών όσο το δυνατόν  περισσότεροι συμπολίτες μας».