Γ. Πατούλης: « Το Νέο Πρόγραμμα της Ναυαγοσωστικής αποτελεί καινοτομία στις  δράσεις πρόληψης της Υγείας»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφοράς του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α’ Βοηθειών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών όσο και την ευαισθητοποίηση για εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ.Ιωάννης Καλαφατέλης δήλωσε: «Άλλη μία χρήσιμη δράση που αποσκοπεί στην πρόληψη των ατυχημάτων στο νερό, υλοποιήθηκε το Σάββατο 17/9 από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων από τους πιστοποιημένους και έμπειρους ειδικούς της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διασφαλίζει την αποτελεσματική πρόληψη που είναι το ζητούμενο στα θέματα υγείας».

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας, Κ.Γεωργία Κριεμάδη, δήλωσε: «Οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο για την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό και να εκπαιδευτούν από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διονύσου συνεχίζει με δράσεις που αποσκοπούν σε μια καλύτερη υγεία για όλους τους συμπολίτες μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η προσέλευση του κοινού στο νέο πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής αποδεικνύει την ανάγκη για εκπαίδευση σε βασικές έννοιες διάσωσης στο υγρό στοιχείο. Ζούμε σε μία χώρα που περιτριγυριζόμαστε από παραλίες και παρόλα αυτά, δεν υπάρχει η κατάλληλη γνώση ώστε να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε και τους γύρω μας σε περίπτωση πνιγμού. Είναι επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη για τη συνέχεια τέτοιου είδους εκπαιδεύσεων».