Γ. Πατούλης: «Με το νέο Πρόγραμμα Ναυαγοσωστικής στοχεύουμε στην πρόληψη υδάτινων ατυχημάτων»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, σε συνεργασία με τον Δήμο Τροιζηνίας- Μεθάνων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφορά του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α’ Βοηθειών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον των πολιτών και ευαισθητοποίησε όλους μας για εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας- Μεθάνων κ. Σπυρίδων Πολλάλης, δήλωσε: «Οι συγκεκριμένες δράσεις αποδεικνύονται σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή σε πολλά επίπεδα. Ζώντας σε μία χώρα όπου κυριαρχεί το υγρό στοιχείο, οφείλουμε  να γνωρίζουμε πως να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις μέσα και έξω από το νερό, ώστε ο καθένας από εμάς, να μπορεί να σώσει τον εαυτό του, ή να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του που κινδυνεύει.

Ευχαριστούμε πολύ το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) για το σεμινάριο που πραγματοποίησαν στον Δήμο μας, προκειμένου να μας οπλίσουν με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση μιας ποικιλίας σεναρίων, εντός, αλλά και εκτός νερού.»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων με προληπτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Το Δίκτυο ανέκαθεν έδινε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις που συμβάλλουν στην προαγωγή της Υγείας. Με πλήθος συνανθρώπων μας να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από πνιγμό, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρούμε σε δράσεις για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών. Σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και τους Δήμους, συνεχίζουμε τις εκπαιδεύσεις που δύνανται να φανούν σωτήριες για τη διατήρηση της ζωής».