Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ωρωπού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Παθολογία της κύησης” (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πιστοποιημένο από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητος-ΑΔΙΠ) της Γ’ Μ/Γ Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» με θέμα τις βασικές αρχές αντισύλληψης και την HPV λοίμωξη.

Στην ομιλία συμμετείχαν οι μαθητές των δύο τελευτάιων τάξεων των Λυκείων, οι οποίοι και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τους κινδύνους της λοίμωξης από τον ιό HPV και την πρόληψη μέσω της αντισύλληψης και του TEST Παπανικολάου.

Στο τέλος της ομιλίας τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις στους ομιλητές, γεγονός που απέδειξε για ακόμα μια φορά την επιτακτική ανάγκη των νέων μας για ενημέρωση σε θέματα που τους προβληματίζουν.

Το ΚE.Π. Υγείας Ωρωπού, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Δημότη και να προάγει την υγεία κατά το μέγιστο δυνατό, μέσα από συνεχείς δράσεις σε συνεργασία με τους ιατρούς-παρόχους και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας.

Ομιλητές

  • 1η Ομιλία – 14/10/2016
    Γενικό Λύκειο ΑυλώναΚαρρέρ Πηνελόπη – Διονυσία
    Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Δρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
    Βαρυτιμιάδη Αγγελική
    Ειδικευόμενη Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
  • 2η Ομιλία – 11/11/2016
    Γενικό Λύκειο ΚαλάμουΑλουπογιάννης Κυριάκος
    Ειδικευόμένος Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
  • 3η Ομιλία – 18/11/2016
    Γενικό Λύκειο Σκάλας ΩρωπούΓραμματικάκης Ιωάννης
    Μαιευτήρας – Γυναικολόγος. Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
    Σαλαμαλέκης Γεώργιος
    Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστήμ. Συνεργάτης Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – Γ΄ Μ/Γ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
  • 4η Ομιλία – 25/11/2016
    Γενικό Λύκειο ΚαπανδριτίουΑλουπογιάννης Κυριάκος
    Ειδικευόμένος Μαιευτικής – Γυναικολογίας Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
    Σαλαμαλέκης Γεώργιος
    Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστήμ. Συνεργάτης Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – Γ΄ Μ/Γ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

Ο προγραμματισμός-συντονισμός και η επιστημονική επιμέλεια των εκδηλώσεων έγινε από τον κ. Ι.Ε.Γραμματικάκη, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητή Α’ ΕΣΥ, Π.Γ.Ν. «Αττικόν».