Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενισχύεται με τη δημοτική δομή των ΚΕΠ Υγείας που στοχεύει στην προαγωγή της υγείας των πολιτών

Γ. Πατούλης, Your Content Goes Here

Ο Δήμος Δράμας, μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), εγκαινίασε τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής δομής, του Κέντρου Πρόληψης Υγείας – ΚΕΠ Υγείας υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 04/12/2017, στο χώρο του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση όλων των πολιτών μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει αλλά και στα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και κατάθλιψη.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, δήλωσαν ότι η δημοτική αρχή στέκεται δίπλα στις ανάγκες των συνδημοτών, προσφέροντας υπηρεσίες που επιβεβαιώνουν τις προσπάθειες για ανάπτυξη της ποιότητας ζωής στη Δράμα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με προσυμπτωματικό έλεγχο και διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Με τις κατευθύνσεις του Π.Ο.Υ, στοχευμένα ανά ηλικιακή ομάδα, ενημερώνουν τον πολίτη για τις εξετάσεις που οφείλει να κάνει σε επίπεδο πρόληψης. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο για τη νέα δημοτική δομή».

Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας έγιναν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλου, του Δημάρχου Δράμας κ.Χριστόδουλου Μαμσάκου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπαϊρακτάρη, του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Αργυρίου Πατακάκη, των βουλευτών Δράμας, κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, κ. Δημητρίου Κυριαζίδη και κ. Χαράς Κεφαλίδου. Επίσης παρευρέθησαν ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Δράμας κΜηνάς Σκάρλιος, ο Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δράμας κ.Κώστας Δαδούδης πολλοί εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος πολιτών.