Γ.Πατούλης: «Οι προληπτικές εξετάσεις είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας»

Ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τη Δευτέρα 11 έως και το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο «ΚΕΠ Υγείας» του Δήμου Πετρούπολης, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, υπό την ιατρική επίβλεψη του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Κακαβά. Συνολικά εξετάστηκαν 250 άτομα κάθε ηλικίας, από τα οποία, σε περίπου 30%, υπήρξαν ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, ενώ οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Συγκεκριμένα, 95 από τους εξεταζόμενους πάσχουν από οστεοπενία και 20 πάσχουν από οστεοπόρωση.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος: «Ο Δήμος Πετρούπολης με το ΚΕΠ Υγείας του και ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσο το δυνατό περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας».

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και τα στελέχη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας για την άριστη συνεργασία που είχαμε και για το δημιουργικό τους έργο. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον Δήμο μας με στόχο να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη είναι το παν για την ευζωία του πληθυσμού. Ιδιαίτερα, σε ασθένειες όπως η οστεοπόρωση, η οποία δεν εκδηλώνει συνήθως συμπτώματα, ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι καθοριστικής σημασίας. Η μεγάλη προσέλευση των δημοτών στη δράση αποτελεί θετική ένδειξη τόσο για την υγεία τους, όσο και για τη συνέχεια του έργου του Δικτύου».