Γ. Πατούλης: «Η έγκαιρη διάγνωση και η ευεξία των πολιτών αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του Δικτύου»

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας. Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη καθώς και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου της οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων από τις 20/09/2022 έως τις 03/11/2022, εξετάζοντας 711 άτομα, εκ των οποίων  τα 398 είχαν φυσιολογικές τιμές, τα 278 ενδείξεις οστεοπενίας και τα 35 ενδείξεις οστεοπόρωσης.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την προσέλευση των πολιτών, καθώς αυτή τους η κινητοποίηση αποτελεί θετικό σημάδι για την ευημερία τους. Η οστεοπόρωση είναι σιωπηλός εχθρός του ανθρώπου και δε θα πρέπει να παραμελούμε αρχικά, την ορθή ενημέρωση και έπειτα, τον έγκαιρο και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο. Ως Δίκτυο, αποτελούσε πάντα βασική μας μέριμνα η υγεία των πολιτών και για αυτό το λόγο προχωρούμε, πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους- μέλη μας, σε στοχευμένες δράσεις».