Γ.Πατούλης: «Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων θα σταθεί αρωγός στο Δήμο Καρδίτσας και στους δημότες του για την καλύτερη διατήρηση της υγείας τους»

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες πλημμυροπαθείς του Δήμου Καρδίτσας, προσφέρει στο Δήμο και στους Δημότες του, όλες τις Δράσεις του Δικτύου συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων των ΚΕΠ Υγείας.

Σκοπός του Δικτύου είναι η ουσιαστική συνδρομή του Δήμου στα προγράμματα ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής, καθώς και σε δράσεις που άπτονται τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Βασικό εργαλείο για την προώθηση των προγραμμάτων του ΕΔΔΥΠΠΥ σε Τοπικό Επίπεδο είναι τα ΚΕΠ Υγείας, ως Συντονιστικό Κέντρο ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Παροχής Υπηρεσιών Προαγωγής της Υγείας  και Προληπτικής Ιατρικής. To πρόγραμμα θα δοθεί στο Δήμο συνδυαστικά με το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο χρησιμοποιείται από τον Δήμο σαν εργαλείο ευαισθητοποίησης των δημοτών στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και επικοινωνίας και ενημέρωσης για την προφύλαξη από τον COVID-19.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας τη θλίψη του και τη συμπαράστασή του δήλωσε: «Είμαστε στο πλευρό του Δήμου Καρδίτσας και στηρίζουμε εμπράκτως τους συνανθρώπους μας, μετά από τη φυσική καταστροφή που δέχτηκε ο τόπος τους. Συμβάλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, θέτοντας ως στόχο όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν σε δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, για την καλύτερη διατήρηση της υγείας τους».