Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την πρόληψη και την αγωγή υγείας στον γενικό πληθυσμό, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, πραγματοποίησαν, στις 7 Μαρτίου 2018, Ημερίδα ευαισθητοποίησης με Θέμα:

«Αγωγή Υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα – Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου»

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και υλοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των γυναικών του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε θέματα που αφορούν την Πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ, που έχει σαν σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για να προληφθούν έγκαιρα σοβαρές παθήσεις».

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος επιστήμονας κος Φιλόπουλος Ευάγγελος, Χειρούργος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Νίκος Σαράντης, ενώ παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νίκος Παντελιάς, και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Βρεφ/κών Σταθμών κ. Τζένη Ζαλακούδη.