Το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, το Σύλλογο Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Ωρωπού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκαμίνου, πραγματοποίησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ομιλία με θέμα “Λίγο πριν τις εξετάσεις” στους γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι γονείς των μαθητών Λυκείου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να εκφράσουν τις σκέψεις τους και μέσα από διαδραστικό διάλογο να κατανοήσουν κατά μεγάλο μέρος την ψυχοσύνθεση του έφηβου παιδιού τους που προετοιμάζεται για τον κυκεώνα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τα συναισθήματά του, και τα πραγματικά του όνειρα.

Μέσα από τη συζήτηση, παρουσιάστηκαν τρόποι διαχείρισης άγχους, τεχνικές βελτίωσης των σχέσεων γονέα-παιδιού, αλλά και προσωπικής ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης του μαθητή, του σημαντικότερου ίσως παράγοντα για επιτυχημένη και υγιή ένταξη στον επαγγελματικό στίβο. Στην ομιλία έλαβαν μέρος η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ανατολικής Αττικής κα Στέφου Λουκία, η Κοινωνική Λειτουργός κα Αγγελούση Βασιλική και η Διαιτολόγος κα Ρέτσιου Βασιλική.