Γ. Πατούλης: «Με τη στήριξή μας στις Ακαδημίες Γονέων ενισχύουμε την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα που άπτονται της ελληνικής οικογένειας»

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου η τέταρτη για τη σεζόν 2022-23 και τέταρτη δια ζώσης, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Γαλαξίας».

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, τον φορέα για την υποστήριξη της οικογένειας του Δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και την «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής», του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και άλλων φορέων.

H τέταρτη συνάντηση είχε ως θέμα «Παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο» και εισηγήτρια ήταν η Ψυχολόγος MSc, ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», Επιστ. Συνεργάτης, Πρόγραμμα Κατάρτισης Υπουργείου Υγείας “Παιδιά και έφηβοι στις ημέρες Covid-19”, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κα Βασιλική Μπούμπα. Οι ερωτήσεις των γονέων και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα του μεγάλου αυτού θέματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης είναι πολύ σημαντική για την πρότερη γνώση και την πρόληψη καταστάσεων. Ως Δίκτυο βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, αλλά και στα παιδιά που χρειάζονται τη σωστή καθοδήγηση για τη διαβίωσή τους. Με εκδηλώσεις, όπως η συγκεκριμένη, τονίζεται η σημασία που έχουν αυτές οι ημερίδες για τη συνολική γνώση και κατανόηση των εκάστοτε δεδομένων».

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ και Ιατρός- Ακτινοδιαγνώστρια, κα Μαρία Κουρή δήλωσε: «Μέσα από τις Ακαδημίες Γονέων ενισχύεται ο ρόλος επιστημονικών φορέων στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των πολιτών. Αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για αξιέπαινη πρωτοβουλία που θέτει σοβαρά ζητήματα υπόψη των γονέων και των εκπαιδευτικών, καθώς και εποικοδομητικές λύσεις. Το Δίκτυο αποτελεί πάντα αρωγό αυτών των δράσεων».