Γ. Πατούλης: «Στόχος μας η ανάδειξη και λύση των ζητημάτων που προβληματίζουν την ελληνική οικογένεια»

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου η τρίτη για τη σεζόν 2022-23 και τρίτη δια ζώσης, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Γαλαξίας».

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, τον φορέα για την υποστήριξη της οικογένειας του Δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και την «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής», του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και άλλων φορέων.

H τρίτη συνάντηση είχε ως θέμα «Το άγχος ως συναίσθημα & ο θυμός ως σύμπτωμα στο παιδί και τον έφηβο: τρόποι παρέμβασης από τους γονείς» και εισηγήτρια ήταν η Ψυχολόγος MSc, Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια Επιστημoνική Συνεργάτης, Πρόγραμμα Κατάρτισης Υπουργείου Υγείας «Παιδιά και Έφηβοι στις ημέρες Covid-19», κα Βάνα Τζάννε και Συντονίστρια της εκδήλωσης η Παιδίατρος- Αναπτυξιολόγος, τ. Συντονίστρια- Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ασκληπιείο Βούλας, Πρόεδρος Δ.Σ Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης» & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι), κα Σταυρούλα Παπαδάκου. Οι ερωτήσεις των γονέων και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα του μεγάλου αυτού θέματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Το Δίκτυο είναι πάντοτε στο πλευρό όλων των πολιτών και συγχαίρει κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι η ορθή ενημέρωση για κάθε τομέα που επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Δεν πρέπει να αμελούμε οτιδήποτε είναι σημαντικό για την ευεξία και την ευζωία, ειδικά των παιδιών».

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ και Ιατρός- Ακτινοδιαγνώστρια, κα Μαρία Κουρή τόνισε τη σημασία των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ακαδημία Γονέων και δήλωσε: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ στηρίζει όλες τις δράσεις που ενισχύουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών και συγκεκριμένα, των παιδιών, των εφήβων και των γονιών. Η οικογένεια αποτελεί το βασικό πυρήνα διαμόρφωσης της κοινωνίας μας και αποτελεί υποχρέωσή μας η εξασφάλιση της υγείας και της ευημερίας της».