Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμπάκας είναι μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών μας σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.

Μέσα από την δομή αυτή οι δημότες με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία το φύλο και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν.

Ένα δίκτυο παρόχων ιατρών της πόλης μας υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή. Μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό ο κάθε δημότης που συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημερώνεται από τους υπαλλήλους του ΚΕΠ Yγείας για την χρονική στιγμή που θα πρέπει να επαναλάβει την προληπτική εξέταση.

Επιπλέον το ΚΕΠ Υγείας συντονίζει προγράμματα προαγωγής υγείας όπως χρήση του ασφαλούς διαδικτύου, σχολικού εκφοβισμού παιδικής παχυσαρκίας, πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου κτλ. Σκοπός της νέας αυτής δομής είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας του δήμου μας.

Όλοι μας για το καλό το δικό μας αλλά και των οικογενειών μας οφείλουμε να προστατέψουμε την υγεία μας. Το εκπαιδευμένο δημοτικό προσωπικό που στελεχώνει το ΚΕΠ Υγείας είναι σε θέση καθημερινά να παρέχει πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόληψης.

Το ΚΕΠ Υγείας, σας προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στο θεράποντα ιατρό σας, ώστε να θωρακίσετε την υγεία σας. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης είναι υπεύθυνο για την οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό τη προώθηση υγιών συμπεριφορών και την αποφυγή των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας.

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες του.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται

προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

  • Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
  • Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
  • Πρόληψη καρκίνου του μαστού
  • Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
  • Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
  • Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
  • Πρόληψη μελανώματος

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ Της ΥΓΕΙΑΣ Είναι στο ΧΕΡΙ σου

Ενημερώσου στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σου