Το τμήμα ΚΕ.Π. ΥΓΕΙΑΣ Ωρωπού, σε συνεργασία με τον Ιατρό – Διαιτολόγο Ιάκωβο Θεοδοσίου, Διευθυντή του Τμήματος Διαιτολογίας διαταραχών θρέψης ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα, οργανώνουν τμήμα ενημέρωσης και πρόληψης παχυσαρκίας, εφαρμόζοντας προγράμμα βασικών κατευθυντήριων κανόνων για την επίλυση των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από τη νόσο.

Η παχυσαρκία – υπέρβαρο είναι η υψηλή εναπόθεση λίπους στις λιπαποθήκες του σώματος. Η πάθηση αυτή έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας στις σύγχρονες βιομηχανικές κοινωνίες, καθώς ευθύνεται για την πρόκληση πολλών σοβαρών νοσημάτων, κυρίως καρδιαγγειακών, με αποτέλεσμα να είναι η δεύτερη αιτία θανάτου και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization), να την κατατάσει στα κύρια στρατηγικά της σχέδια για παγκόσμια αντιμετώπιση.

Μια από τις κύριες διαταραχές σωματικού βάρους που μελετά ένας νέος σύγχρονος τομέας της ιατρικής η “Βαριατρική” είναι το αυξημένο σωματικό βάρος ή Υπέρβαρο – Παχυσαρκία. Το σωματικό βάρος είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες υγείας. H εκτροπή του σωματικού μας βάρους πέρα από τα φυσιολογικά όρια (για κάθε ηλικία), μπορεί να επιφέρει τόσο σωματικές, ψυχικές και κοινωνικές διαταραχές στο άτομο.

Το Τμήμα Διαταραχών Σωματικού βάρους του ΚΕΠ Υγείας, θα πραγματοποιεί συνεδρίες μία φορά το μήνα, διάρκειας εικοσαλέπτου, για λόγους υγείας ή αισθητικούς, με όσες μηνιαίες επισκέψεις κριθούν απαραίτητες, ανάλογα με το περιστατικό, με πολλαπλά διαιτολόγια και συνεχή επανεκτίμηση.