Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο Καμίνι, εκπαίδευση στους συμμετέχοντες στη δράση, στις Πρώτες Βοήθειες και στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ). Η Διασωστική Ομάδα εκπαίδευσε τους πολίτες στις βασικές αρχές παροχής Α΄ Βοηθειών και της ΚΑΡΠΑ.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και επέκτασής της σε όλο τον πληθυσμό.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην εκδήλωση – δράση συμμετείχαν πολίτες από τους γειτονικούς δήμους.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου δήλωσε: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας, τον συγγενή μας, ή το φίλο μας, σε περίπτωση που χρειαστεί, έως ότου να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Κάτι φαινομενικά απλό, όπως να ασφαλίσουμε το χώρο, ή να παρέχουμε τις σωστές πληροφορίες στο ΕΚΑΒ, μπορεί να σώσει τη ζωή αυτού που βρίσκεται σε ανάγκη.»

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση θεωρητικού και πρακτικού περιεχομένου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών. Η πρόληψη, αποδεδειγμένα, σώζει ζωές».