Συμβολικός περίπατος μνήμης έγινε στις 21/9/2017 στο Βόλο, από ασθενείς με Αλτσχάιμερ, που ξεκίνησαν από τη Μονάδα Αντιμετώπισης της Νόσου (Τοπάλη – Ιάσονος) και κατέληξαν στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, όπου ενημέρωσαν τον κόσμο.

Η 21 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ και η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου, το Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου Βόλου και άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης πραγματοποιήσανε συμβολικό περίπατο μνήμης στο κέντρο του Βόλου για ευαισθητοποίηση των ανθρώπων όσο αφορά την νόσο.

Το «στάσου πλάι μου» αφορά τους φροντιστές των ασθενών που κυρίως είναι από το οικείο περιβάλλον τους και χρειάζονται και αυτή τη στήριξη και την υποστήριξη ανθρώπων για να ανταπεξέλθουν στο βαρύ φορτίο φροντίδας, που μπορεί να είναι είτε σε σωματικό, είστε σε ψυχολογικό επίπεδο, ακόμη και με μεγάλο οικονομικό κόστος. Τέλος, το «στάσου πλάι μου», αφορά τους επαγγελματίες υγείας που θέλουν από τους ανθρώπους και τους κοινωνικούς φορείς να τους υποστηρίζουν, για να παράσχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες.