Στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης Υγείας του Δήμου Ωρωπού, θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό Σεμινάριο Διαχείρισης Άγχους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με ομιλήτρια την Υπεύθυνη του ΚΕ.Π. Υγείας και Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Αγγελούση.

Η τελευταία χρονιά στο Λύκειο είναι η καθοριστικότερη για τη μελλοντική αποκατάσταση των μαθητών.Σκέψεις για τυχόν μη επαρκή προετοιμασία, ενδεχόμενη αποτυχία και προσωπική ανεπάρκεια αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο εντοπισμός του άγχους και η άμεση διαχέιρησή του μέσα από διάφορες τεχνικές πριν αλλά και κατά την διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου δίνεται η δυνατότητα στον μαθητή να ξεκλειδώσει τα συναισθήματα φόβου, αγωνίας, πίεσης αλλά και πολλές φορές πανικού. Επίσης, πολύ βοηθητικό για τους μαθητές είναι πως μοιράζονται προσωπικά τους βιώματα και με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ένταση των δικών τους συναισθημάτων αλλά διδάσκονται και από τις εμπειρίες των υπολοίπων .

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 19/12/2016 στο Γ1 ,την Τρίτη 20/12/2016, στο Γ2 και Γ3 και την Τετάρτη 21/12/2016 Γ4 στο Γενικό Λύκειο Ωρωπού.